Tempat utk beli ticket bus terletak di tokyo station.
Tempat utk beli ticket bus terletak di tokyo station.

Sedikit perkongsian bagi yang akan ke Hitachi Seaside Park, Japan. Utk ke sini anda boleh pilih sama ada utk menaiki train atau bus. bagi pendapat saya naik bus lebih mudah dan jimat berbanding train.kalau naik train anda terpaksa tukar train dan tiada direct train terus ke Hitachi Seaside Park so agak merumitkan untk tukar2 ni.tapi terpulang pada kehendak masing2 tiada sebarang paksaan.

Ini bus yg akan membawa anda ke hitachi seaside park.selesa.
Ini bus yg akan membawa anda ke hitachi seaside park.selesa.

Disini sy kongsikan cara menaiki bus utk ke Hitachi Seaside Park. Ticket bus boleh dibeli di Tokyo station. bus akan berlepas dari Tokyo station terus ke pintu masuk Hitachi Seaside Park. so x perlu risau atau takut terlepas tempat dan sebagainya kerna bus memg direct ke sana x de singah mane2.Jgn risau dijamin selamat sampai.Perjalanan akan mengambil masa lebih kurang 1 Jam 35 minit bergantung kepada keadaan traffic. kalau boleh dinasihatkan pergi pada weekdays dan elakkan pergi pada hari cuti.

Tikcet return tokyo station - hitachi seaside park 3,800 yen
Tikcet return tokyo station – hitachi seaside park 3,800 yen

Harga ticket bus return from Tokyo station to Hitachi Seaside Park adalah 3,800 yen. Utk penjimatan beli siap2 ticket return. Jika anda beli one way ticket harga 2,250 yen. so agak merugikan. Lebih baik beli return terus dapat discount. Ticket bus berkonsepkan free seating and first come first serve. So make sure dtg 30 minit awal sebelum bus bertolak. Bus akan bertolak on-time so sekali lagi diingatkan jgn lambat bus x kan tnggu anda ye.

Pintu masuk
Pintu masuk

Kelebihan naik bus juga anda dapat lihat keindahan panorama Japan sepnjg perjalanan ke Hitachi Park. sgt2 berbaloi.view spnjg jalan memg x mengecewakan.cantik sangat2.Harga ticket masuk ke Hitachi Seaside Park adalah 410 yen.sediakan duit syiling siap2 sebabnya beli ticket pakai mesin ye.

Mesin utk beli ticket.disini ade tertulis Harga ticket masuk.make sure ade syiling.
Mesin utk beli ticket.disini ade tertulis Harga ticket masuk.make sure ade syiling.

Disini saya kongsikan beberapa keping gambar utk tatapan rakan-rakan.Harap info ni dpt membantu anda sampai ke sana.selamat mencuba.