Firdauz – Yvonne – Adib

13th February – 24th February 2016
Crossing multiple Japan prefectures
Osaka – Nara – Matsumoto – Nagano – Yudanaka – Takayama – Shirakawago – Gifu – Kyoto

Music: Like A Child by Tony Anderson.

Details:
Camera: Canon 5DMkII + iPhone 5S Slow-Mo 720P
Lenses: Canon 17- 40mm 4.0 + Canon 50mm 1.4
Edited on: Premiere CC


 

Nota editor:Kompilasi video ini adalah hasil buah tangan daripada pembaca OK iaitu Firdauz Ahmad yang telah menghabiskan masa selama 10 hari di Jepun. Antara tempat menarik yang anda boleh lihat di dalam video ini direkod di sekitar Osaka, Nara, Matsumoto, Nagano, Yudanaka, Takayama, Shirakawago, Gifu dan Kyoto. 

Kenapa kami kongsikan video ini?

Bagi kami video ini mempunyai storyline yang digarap dengan begitu baik sekali, lelaki di belakang kamera ini tahu apa yang beliau mahukan dan menunggu masa yang betul untuk merekodkan momen percutian. Kami boleh merasakan mood travel hanya dengan menonton video ini. Tambahan pula dengan bantuan gajet yang kami kategorikan amat baik untuk merekod video iaitu Canon 5DMkII dan iPhone 5s yang dirakam dalam format definasi tinggi menambah lagi rencah dalam video ini.

Jika anda mahukan contoh untuk merekod video percutian yang baik, kami berani cadangkan anda menjadikan video ini sebagai rujukan. Untuk saudara Firdauz Ahmad terima kasih kerana sudi berkongsi dengan OK. Untuk melihat hasil kerja beliau yang lain anda boleh mengikuti beliau di media sosial seperti link di bawah.

https://www.instagram.com/frdauzahmd/

https://vimeo.com/user9036793

P/s:Untunglah yang travel dengan beliau, gambar dan video semua cantik-cantik. Tangan kau memang steady bro!